Junta directiva

Foto Joan Bestard

Joan Josep Bestard Bou

Presidència

Joan Josep Bestard Bou és doctor en traducció i estudis interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu àmbit d’especialització són les polítiques culturals, la comunicació i l’accessibilitat. En l’actualitat es dedica professionalment a la consultoria.

Irene Tor Carroggio

Vicepresidència

Irene Tor Carroggio és traductora literària i audiovisual. Es troba en l’etapa final del Doctorat en Traducció i Estudis Interculturals de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tesi doctoral investiga l’acceptació de l’audiodescripció amb veus sintètiques a la Xina.

Foto Irene Tor
Fotografía Daniel Segura Giménez

Daniel Segura Giménez

Tresoreria

Daniel Segura Giménez és investigador en traducció i llengua de signes catalana. Actualment es troba a la fase final de redacció de la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Irene Hermosa Ramírez

Secretaria

Irene Hermosa Ramírez és traductora i investigadora predoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona, on escriu una tesi sobre audiodescripció per a òpera. Entre els seus interessos destaca l’accessibilitat a la cultura i l’aplicació de les noves tecnologies en aquest àmbit.

foto irene hermosa

Coordinadors de les línies d'actuació de l'entitat

Fotografia Joan Roig

Joan Miquel Roig Mestre

Coordinador de defensa de drets

Joan Miquel Roig Mestre és llicenciat en ciències polítiques i de l’administració, amb màster en gestió pública. És funcionari local amb habilitació de caràcter nacional i ha participat en diferents projectes i entitats de l’àmbit de la diversitat funcional.

Gonzalo Iturregui Gallardo

Coordinador de professionals

Gonzalo Iturregui-Gallardo va dur a terme una tesi doctoral sobre audiosubtitulació i audiodescripció i actualment treballa com a traductor i audiodescriptor sobretot en l’àmbit de les arts escèniques. És professor associat en l’àmbit de la filologia anglesa a la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona.

Foto Blanca Arias

Blanca Arias Badia

Coordinadora de recerca

Blanca Arias Badia és investigadora postdoctoral en traducció audiovisual i accessibilitat a la Universitat Autònoma de Barcelona, on actualment treballa en projectes relacionats amb el llenguatge fàcil de comprendre, les aplicacions mòbils accessibles i l’audiodescripció dins del grup TransMedia Catalonia. És professora de subtitulació i de metodologia de la recerca, i autora del llibre Subtitling Television Series (Peter Lang, 2020).